Sivut

19.2.2019


Kotimaisemissa takaisin.

   Ulkomaan matkojen, hienojen kokemusten  ja maittavien ruokien, sekä rentoutumisen jälkeen, sitähän matkailu parhaimmillaan on, sivistävää,  rentoa elämästä nauttimista hyvien ystävien kanssa. Palaamme jälleen kotimaisemiin ja Raumalle. Meillä kesät kuluvat pääasiassa Kortelan mökillä, se on sellainen vanha (minun ikäiseni) perusmökki, Tuulan suvun perikunnan hallussa, siellä on monet saunomiset ja kesäjuhlat vietetty, usein on ilosta seuraa mukana.


Saunan jälkeen.Illan viimeinen kalastaja.


Auringonlaskun jälkeen.


Kesäillan rauhaa.


Vielä saa grillaus paikka odottaa.Kesäkaupunki


   Myös Raumalla nautitaan kesästä, miljööstä ja tapahtumista ahkerasti, onhan tämä upea kesäkaupunki, on RMJ,  Festivo, Pitsiviikko, Rauma Blues ja Blue Sea filmifestivaalit.


Jokirannan kesämaisema.


Lumpeita Raumanjoessa.


Syväraumanlahtea.

   Talvella vähän hiljaisempaa, on silti ihan itsestä kiinni miten Raumalla viihtyy. Toimintaa kyllä riittää, musiikkia on kaikille korville, teatteria, taidetta ja jääkiekkoa myös.


Ehkä kuvatuin kohde Raumalla on raatihuone, tämä kuva on kymmenen vuoden takaa, mutta sen valot ja varjot  miellyttävät minua vieläkin.


Lumihiutaleita hiljalleen...


...taikka sitten räntää.


Taidemuseon yläkerrasta.

Teoksia ja näyttelyitä

   Minäkin innostuin hyödyntämään valokuva sarjaani Details from Rauma. Sarja on kertynyt vuosien varrella kuvaamistani vanhan Rauman talojen yksityiskohdista. Vuonna 2017 Rauman kaupunki täytti 575 vuotta, sen kunniaksi tein kahdeksan kuvan sarjan, Rauma 575 vuotta nimellä.
   Näissä teoksissa hyödynsin valokuviani, maalasin ensin pohjat kuviin, tein värisuunnitelman, sitten leikkasin valokuvista osia, liittäen kollaasinomaisesti näitä yhteen, muuttaen värejä ja maalaamalla lisäsin hieman "säröä" ja pehmeyttä kuviin.

"Rauma 575 vuotta" sarja.   Ensimmäisen kerran näitä oli esillä näyttelyssäni Rauman kaupungin kirjastossa Joulukuussa 2017
sekä -18 tammikuussa Taidelainaamon kuukauden taiteilija esittelyssä. 


Rauman Kaupunginkirjaston vitriini näyttelystä.Vitriiniä.
Taidelainaamosta ruoste kuvia edessä, taaempana neljä Rauma 575 vuotta sarjan työtä.


   Näistä Rauma -teema laajeni enemmän maalauksen suuntaan, neljän kuvan sarjalla "Palanen Raumalta".  


   Samaa teemaa soveltaen maalasin teokset "Tämmöne" ja "Mimmone"
   Lempitekniikkani on serigrafia, sen luonnetta tavoittelin "Detalji" sarjassa maalaamalla tasaisia väripintoja päällekkäin, jokaisella värillä on oma tasonsa, pystyin pelkistämään työskentelyäni,
(näin sain huijattua itseni välttämään tavanomaista rönsyilyäni), seurasin mielessäni silkkipainon tekniikkaa ja sen luonnetta.

Detalji sarjaa. 


Hantla ry Reilan suuligalleria.

   Kesällä 2018 minulla oli näyttely Pyhärannassa, Reilan suuligalleriassa jossa oli näytteillä yli kolmekymmentä teosta, myös vanhempia töitäni näiden uusien oheessa. Luttisten galleria on naapuripitäjässä näyttelyn nimeksi valikoitui "Suuri juhla naapurissa". Teokseni "Une Grande Fete" mukaan. 


"Une Grande Fete"


Rauma sarjaa ja oikealla "Remix"vanhempaa serigrafia sarjaa.Yksittäisiä teoksia.


"Tämmöne" ja "Mimmone" sekä "Detalji" sarjaa.

Uudenkaupungin Crusellissa.

     Sitten oli vielä syksyllä U:gin Crusellissa Rauman Taiteilijaseuran vuosinäyttely "Juhlien jälkeen".
Tähän näyttelyyn valmistui teos "Fasadeja", joka taisi lopettaa tämän Rauma teeman. Fasadeja sekä teokset "Onko jotain sanottavaa" ja "Ilmaistu syvin tunne" ovat painettu Chromaluxe tekniikalla metallille.


Näyttelyn pystytystä Crusellissa.


Esko Lappalaisen maalauksia, Mollu Heinon valokuvia sekä Marko Mertalan veistos.


Teokseni "Onko jotain sanottavaa", "Fasadeja" ja "Ilmaistu syvin tunne".


Mollu Heinon valokuvia.


   Heinäkuussa teimmekin vaihteeksi kotimaan kierroksen, sellaisen varsinaisen -Art Road Tripin.
Aloitimme Suomen Turusta, sieltä Nuutajärven lasikylään, Kangasalan,Tampereen,Oriveden, Mäntän ja Sysmän kautta Lahteen. Sieltä sitten Hämeenlinnan kautta kotiin. Hieno reissu, täydellinen kesä ilmojen puolesta, leppoisaa matkailua ilman aikatauluja ja näimme paljon taidetta sekä kotimaata.
   Pitääpä palata reissuun tässä kevään aikana, kuvien kera. No niin sainpahan taas blogini uudelleen eloon! Toivon tavoittavani vielä joitakin lukijoita näillä diibadaaba jutuillani.
   Pitäisköhän vähän mainostaa ja tuoda sivuja esille eri tilanteissa? Katsotaan jos kiinnostusta riittää vähänkin, niin kirjoittelen lisää. 

                                                                    Iloista ja keväistä talvea kaikille. Matso.      
Ei kommentteja: